Wintervakantie 2005/2006
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 2 jan. 2006



Terug!

2005
Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec
Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec
Maandag 2 jan

Zondag 25 december

Beetje saai wellicht, maar we hebben lekker uitgeslapen! Uitgebreid ontbeten, beetje rondrommelen, om rond 11.30 uur eens richting piste te gaan. De eerste keuze is uiteraard de 12 km verderop gelegen Parsenn-piste in het Oostenrijkse Kleinwalsertal.
Dit moeten we eigenlijk een beetje geheim houden, maar je kunt er pal naast de piste parkeren. Schoenen aan, skies onder en direct op de piste. Skiën van en tot aan de auto. Waar vind je dat nog?

Trouwens, het huis op de achtergrond bevat appartementen die uitkijken op de piste. Toch eens onthouden, voor bijvoorbeeld een weekje voorjaarsvakantie in februari...
's Ochtends en rond de middag was het nog zonnig, later kwamen er vlagen lage bewolking over. Het werd zo nu en dan wat mistig, de zon liet zich niet meer zien.

Uiteraard koffie gedronken en later soep gegeten bij Bernd, de sympathieke eigenaar van het restaurantje en terras aan de piste. Hiernaast een foto van vorig jaar. Deze excentriekeling in zijn "lederhose" heeft er nu ook weer een sikje bij!

Tegen 17.00 uur waren we terug in het appartement. Eerst maar eens een lekker flesje Duitse bubbels losgetrokken. Het is per slot kerst, nietwaar?

Maandag 26 december

Vandaag dus een ski-tocht door het Kleinwalsertal. We vertrekken op tijd, tussen 10.00 en 10.30 uur. Eerst naar de Parsennpiste, waar we de auto laten staan. Skies onder, eerst naar beneden skiën om bij de kassa de kaart op te waarderen (en de spieren wat op te warmen op bekend terrein). Dan weer naar boven met de sleeplift en het avontuur begint.

We skiën langs de achterkant van de Parsenn het Kleinwalsertal in, naar lift nummer 13, Sessellift Heuberg. Dat is een lift met 1-persoons stoeltjes, die brengt ons een flink stuk naar boven. Dan direct door naar de volgende lift, nummer 15. De Heubergmuldelift is een sleeplift, die ons nog een stuk hoger op de berg brengt.

De kilometerslange 'skiweg Hirschegg-Mittelberg' is een soort bosweg, die geleidelijk afdaalt naar het dorpje Mittelberg. Zonder al te veel te remmen ski je met een redelijke snelheid door een prachtige omgeving. De zon komt erbij en het wordt een fantastisch ritje!

Alleen het laatste stukje, een kleine maar zwarte afdaling... Femma redt het zonder 'kleerscheuren', ik val twee keer kort achter elkaar. Niets bijzonders, maar het maakt gewoon even een beetje nerveus, zo'n steil stuk, en zonder zelfvertrouwen gaat alles ineens een stuk moeilijker ;-)

De Zafernalift, nummer 22, heeft 2-zits bankjes. Hiermee gaan we weer een flink stuk omhoog waarna we een zelfde soort skiweg kunnen nemen, terug, richting Parsenn. Maar eerst gaan we wat eten in de blokhut bovenaan de Zaferna. Een grote kop goulashsoep. Daarna terug, door het bos naar beneden!

Rond 16.30 uur zijn we weer thuis. Lekker een glaasje wijn met wat hapjes. Straks gaan we uit eten en daarna willen we een bezoekje brengen aan de camperplaats, waar (onder meer) Martin en Thea staan met de camper. Tot zover maar weer, morgen verder!

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2005 - Femma & Aloys