Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Donderdag 27 december

Vandaag dus naar Oberstdorf, inkopen doen én geocachen. Wanneer we de boodschappen achterin de auto hebben geladen, gaan we op wandeltocht door Oberstdorf.
We komen nog een Nederlands stel geocachende camperbezitters tegen, bekend onder de naam Marmisaro in het Camperforum. Die tippen ons een cache bij een uitzichtspunt, die we al wandelend even "mee kunnen pakken". Zo gezegd zo gedaan, op de foto zit Femma het logrolletje in te vullen, de microcache (een kunststof fotobusje) is nog net te zien in het zonnetje naast haar op de bank.

Voor het vinden van de andere cache, een zogenaamde multi, moeten we een deel van Oberstdorf door wandelen en onderweg wat raadseltjes oplossen. Zo komen we in het stadspark bij een bijzondere zonnewijzer. Hij deed het niet slecht, op de rechter foto is de tijd af te lezen: 14.08 uur. Mijn horloge had het op dat moment 5 minuten later...

Uiteindelijk viel het nog niet mee de cache te vinden, na al onze berekeningen zaten we er (bleek in de praktijk) nog zo'n 40 meter naast. En zoek maar eens een boom in het bos, als je een afwijking hebt van 40 meter: er staan er nogal wat. Maar... Femma vindt de boom! Zit er een briefje op: de cache is verplaatst, met een correctie voor onze coördinaten. Maar nu hebben we weer hetzelfde probleem: onze coördinaten, met die correctie, zitten er nog steeds 40 meter naast.

Ik sta dus bij een boom in een witte weide en vind niets. Ik kijk om me heen, pik een willekeurige andere vrijstaande boom op zo'n 40 meter afstand en bingo: we vinden de cache! Onder die mooie denneboom dus, op de achtergrond.

We vullen het log in, halen er niets uit maar doen er wel een paar extra "goodies" in (ruil-cadeautjes). En we laten hier de in een Nederlandse cache gevonden Duitse munt achter, de travelcoin, die als doel heeft: terug naar huis, in Beieren. Die is nu dus mooi in de buurt! Op de foto Femma met de cache, een flinke kunststof trommel.

Het wordt later en kouder, de cache lag een eindje buiten Oberstdorf. Tijd om terug te gaan, we krijgen honger. We besluiten te gaan eten in Oberstdorf bij de Alte Sennküche, een perfect adres voor een goede maaltijd voor niet teveel geld. We eten er elk jaar wel een paar keer.
Tot besluit nog een blik op Riezlern, vanuit ons slaapkamerraam.

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys