Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Woensdag 24 december

Een verslag van Femma.
Vanmorgen na het (late) ontbijt kregen we een telefoontje van Wiebe en Hetty. Zij logeren momenteel een week in een vakantiehuisje in Wertach. Dat ligt van ons uit gezien kort voor Nesselwang, ca 34 km hier vandaan. Bij hen ligt geen sneeuw meer, alles groen. Dus aan ons de vraag hoe het er bij ons in Oberstdorf uit ziet. Nou, er is hier wel sneeuw weggedooid, maar er ligt ook nog genoeg en zeker op de pistes. En ze zijn er zuinig op, met sneeuwkanonnen wordt het op peil gehouden. Dus aanvaardde de familie van der Hoek de reis naar Oberstdorf.

Rond 12 uur waren ze er, en op advies van Aloys reden ze door richting Walserblick omdat je daar wel zou kunnen parkeren. Jazeker, als je er kunt komen tenminste. Dat viel nog tegen, het weggetje naar boven was verijsd en de v/d Hoekjes beleefden spannende momenten. Met behulp van een VW-bus met een stang zijn ze uiteindelijk weer "op het rechte pad" terecht gekomen.
Bedankt voor de tip, Aloys.

De tweeling Wouter en Vincent was ook mee. Zij zouden in Ifen gaan skiën, maar kwamen onderweg iemand tegen die 2 kaartjes voor de Fellhorn wilde verkopen. Daar hebben zij gebruik van kunnen maken tot 15.00 uur omdat toen de liften boven dicht gingen. Dat vind ik wel vroeg, maar ja, het is tenslotte "heiligenabend" hier bij onze Oosterburen.

Met Hetty en Wiebe de Parsenn af naar beneden. Voorzichtig want Hetty is eergisteren een zeer moeilijke piste op geweest en heeft de schrik nog wat in de benen zitten. Aloys ook, die is gisteren 3 x gevallen zodat hij nu alleen nog maar van groene pistes af wil :-)

Boven aan de piste bij Walserblick lekkere goulashsoep gegeten, en daarna ging Aloys met Hetty mee de Parsenn af. Wiebe en ik zijn even heen en terug naar Hirschegg geweest. Ik wilde wel door naar Mittelberg maar de tijd ging al richting 16.00 uur en dan stoppen de liften. Op de terugweg even via de Hubertus omlaag en weer omhoog. Daarna de Parsenn af, Wiebe voorop. Ja, dan zie je dat 10 jaar ski-ervaring het toch niet haalt bij 32 jaar! Ik was kort na Wiebe beneden, maar hield het toch niet bij.

Zum abschied bij Seppi, in café-restaurant Jochen, nog een glaasje apres-ski genomen, waarna ieder naar zijn/haar (vakantie)huis is teruggereden.

Donderdag 25 december

Eerste kerstdag, het heeft gesneeuwd, het is kouder en op het moment van de foto nog bewolkt.

We hebben de hele ochtend 'verluierd', beetje uitslapen, achter de computers(s), lezen in de berg bladen die we hebben meegesleept en waar we thuis niet aan toe komen. Paar foto's gemaakt in het appartement.

Béétje zonde is het wel, want buiten schijnt de zon en er ligt een vers laagje sneeuw!

Rond de middag de bekende 15km (toch eens nameten ;-) naar Oostenrijk gereden en geskied op de Parsenn.
Was het aanvankelijk nog mooi zonnig, later trok het dicht alsof er een enorm pak sneeuw in de lucht zat.

We hebben geskied totdat de liften stopten, om 16.00 uur. Daarna bij Seppi nog wat gedronken.

Tegen 17.00 uur waren we klaar om te vertrekken, tot we op een idee kwamen. Om 16.57 uur maakt de webcam de laatste foto van die dag! Dus van de auto, die toch al geparkeerd stond in het zicht van de webcam, de verlichting aan gedaan en wij hebben ons opgesteld in het licht van een lantarenpaal, rechts naast die vlag. Toch een leuke foto, bleek achteraf! Klik erop om 'm te vergroten.

Inmiddels hadden we een sms'je van Jan en Simonne, die we kennen via het Camperforum. Ze staan samen met Harrie en Annet, ook bekende 'camperaars', op de camperplaats in Oberstdorf en vragen of we morgen met zijn zessen zullen gaan geocachen. Leuk idee! We gaan even bij ze langs om wat af te spreken.

Dat afspreken duurt wel een uurtje, met een paar glazen gluhwein erbij, en daarna rijden we nog snel even langs het appartement van Eef en Geertje die met zijn allen aan het plaatgrillen zijn. Kort, het is al 19.00 uur en ook wij moeten nog eten.
Dus thuis aan het kokkerellen, mooie biefstukjes van de haas in de pan (met pepersaus) en rond 20.00 uur zitten wij aan ons 'kerstdiner'.

Tot morgen!

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys