Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Vrijdag 26 december

Een verslag van Femma.
Vrijdag 2e kerstdag. Zonnig maar koud. Via de sms staan we in verbinding met Annet van Aspawa. Zij staan met de camper op de camperplaats bij Geiger. Naast hen staan Jan en Simonne. We ontvangen een berichtje met de vraag of we zin hebben om samen iets te gaan drinken, of een geocach te te gaan zoeken of beide. We kiezen voor dat laatste en spreken af om 13.00 uur bij de camperplaats.

De eerste cache voert ons richting Rubi, langs het riviertje de Trettach naar de oorsprong van de Iller. Daar komen de Breitach, vanuit het zuiden de Stillach en vanuit het zuidoosten de Trettach samen en gaan dan verder als de rivier de Iller. Op de foto rechts heeft Harrie de cache net weer verstopt.

Als je hier doorloopt kom je bij een Gaststätte met terras (foto rechtsonder), heerlijk in het zonnetje was het tijd voor koffie met appelgebak!

Daarna terug naar de camperplaats, waar we bij Jan en Simonne in de camper weer warm zijn geworden. Simonne bleek te beschikken over allerlei heerlijke kazen en samen met een glaasje wijn heb je dan aan ons geen kind meer ;-)

Annet maakte voor ons in haar eigen camper een schaal frietjes met een soort wonderpan van Tefal, waar je behalve aardappeltjes ook groentes en vlees in kunt klaarmaken. Het gaat heel snel en er hoeft geen vet bij. Het heet de Actifry en wordt door Tefal een multicooker genoemd.
Hij is getest door Libelle, de meeste mensen zijn er wel enthousiast over als is hij wel aan de prijs. € 200 is niet niks, maar dan kan je frituurpan de deur uit en kan je bijna alles vetvrij klaarmaken. Gezien de prijs denken we er nog even over, als ie straks ongebuikt in de schuur blijft staan heeft het ook weinig zin.

Op weg naar huis zouden we nog even langs de apres-ski-feesttent van Hotel zur Traube gaan. Daar is muziek en mijn broer en zijn vrouw zijn met vier jongeren hier in Oberstdorf. Die willen daar na het eten naar toe. Ik vertel Harry dat wij gaan vertrekken en wat onze plannen zijn. Hij springt van de bank, trekt zijn jas en aan en vrouw en dochters krijgen instructies om te zorgen dat ze klaar staan.
Simonne smijt snel de afwas in de gootsteen, restjes worden opgeborgen en "off we go!" naar de feesttent.

Aangekomen zoeken we een plekje onder het verwarmingsapparaat, Obertsdorf is op weg naar -10 graden en dan is het in een tent ook best fris!
Eef en Geertje arriveren kort na ons met Daniëlle en haar vriendje Collin, Stephan en vriend Jos. Met elkaar brengen we nog een gezellig uurtje door, voor we 'naar huis' gaan.

Zaterdag 27 december

Aloys zal met Harry en Jan naar de Getränkemarkt, om twee kratjes witbier te kopen. Dat willen ze mee naar huis nemen, maar het is een eind lopen naar de camperplaats met twee kratjes. Daarna drinkt Aloys met hen een kopje koffie.

Intussen ben ik naar de bakker om zo'n lekker vruchtenbrood te scoren. Daar moet je niet te laat mee zijn, op zaterdagmorgen, want dan is alles op. Intussen kom ik langs een interessante schoenwinkel, en vervolgens in de hoofdwinkelstraat terecht. Het is druk en gezellig dus ga ik maar eens even winkelen. Dat moet tenslotte ook gebeuren.

Begin van de middag bel ik naar huis, en wat blijkt? Aloys heeft zichzelf maar eens getrakteerd op een broodje shoarma. Ik ben niet verbaasd wat daar praat hij de hele week al over en nu zag hij zijn kans schoon. De liefde van de man gaat dus door de maag, of is het liefde voor de maag?
Daarom haal ik bij de bakker twee in plaats van één Himbeerengebakje, en thuis maken we er lekker koffie erbij. Toch een beetje feest. De rest van de middags luieren we wat, lezen en internetten tot het tijd is om de deur uit te gaan.

Voor Harry en Annet is het de laatste avond in Oberstdorf en ze willen met zijn allen uit eten. Wij hebben Zur Alten Sennküche aanbevolen en Harry heeft gereserveerd. Bij aankomst, om 18.00 uur, blijkt dat de rest al aanwezig is.

Als we eenmaal zitten en een drankje voor ons hebben krijgen we van beide families een kadootje overhandigd, een voor Aloys en een voor mij. Ik krijg een soort Oberstdorfer brokken, dat blijkt Noga te zijn en Aloys een doosje met prachtig uitziende pralines. Hij heeft zich laten ontvallen dat wij vandaag 29 jaar getrouwd zijn, en dat is de anderen niet ontgaan!

Na het eten blijkt dat ons gezelschap nog een verrassing voor ons heeft. We worden getrakteerd op een hele grote tweepersoons-coupe met verschillende smaken ijs, slagroom en verse vruchten! Helemaal bovenin de slagroom is een sterretje geprikt dat is aangestoken, dus dat ziet er prachtig uit. Vervolgens wordt er voor ons gezongen! Vreselijk leuk, en heerlijk ijs. Nogmaals bedankt Harry en Annet (met Felicia en Melissa) en Jan en Simonne!

Na het eten gaan we op huis aan via de apres-ski-tent van Hotel zur Traube. Het hele gezelschap besluit mee te gaan, behalve Simonne die vast naar de camperplaats terug gaat. We nemen een drankje, en de jonge dames kijken om zich heen of die leuke jongens er weer zijn of misschien nog komen? Helaas pindakaas, en wij besluiten om op tijd op te stappen.
Morgen weer een feestje, dan is Eef jarig. Gaan we weer uit eten. Vervelend he?

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys