Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Vrijdag 18 december

We zijn om 07.30 uur opgestaan, tegen 08.30 uur zitten we aan het ontbijt. Eerst heb ik nog even internet geprobeerd, met de Duitse Aldi-stick. Het werkt voortreffelijk: snel én goedkoop!
Daarna brengen we de bagage weer naar de auto (voornamelijk cameraspullen en laptop, want die laten we 's nachts natuurlijk niet in de auto liggen).

Om 09.00 uur gaan we weer de weg op, richting Karlsruhe-Stuttgart-Ulm. Het is bewolkt, zo nu en dan wat zon en droog. Sneeuw ligt er in dit deel van Duitsland (nog) niet. Hoewel, verderop kleuren de velden geleidelijk wit. Echt druk is het ook niet op de weg, met 120 km/uur schiet het lekker op.

Zonder vertraging arriveren we aan het eind van de ochtend in Ulm. Hier willen we een geocache vinden (wat ons vorig jaar niet lukte) en naar de Aldi voor 2 Aldi Internet-stick-pakketten. Die nemen we dan mee naar Oberstdorf voor Jan en Simonne en Henk en Wieke, kennissen die daar al zijn (met de camper).
De cache, bij een bekende meubelzaak, is snel gevonden. De sticks bij Aldi snel gekocht, de winkeltjes waar Femma nog wilde kijken vallen tegen dus we gaan gauw door naar Oberstdorf!

Tegen drieën zijn we in Oberstdorf, waar we meteen even wat boodschappen inslaan bij de V-Markt waar we ook de auto aftanken.
Dan op naar het appartement. Omdat we elk jaar in een ander appartement zitten, is het altijd weer een verrassing waar we terecht komen!
Maar tegenvallen doet het bijna nooit, elk appartement heeft zijn eigen charme...

We hebben een ruim appartement. We komen binnen in een halletje van 2 bij 2 meter. Links de deur van de badkamer met douche en toilet, in het midden de deur naar de slaapkamer met openslaande deuren en balkon. Het bed van 1,80 x 2,00 meter is in ieder geval niet te klein...

Dan rechts een behoorlijke woonkamer/keuken, met 2-zits bank, 2 eenvoudige fauteuils en een eethoek met 7 zitplaatsen. Ook de kamer heeft openslaande deuren naar het grote balkon. Het keukengedeelte is van alle gemakken voorzien. Tot slot, ook niet onbelangrijk: we hebben draadloos internet!

Bovenstaande interieurfoto's zijn van vrijdagavond. De foto's hieronder van zondagmorgen, rond 11.30 uur.

De twee foto's hierboven geven een indruk van de voorkant van het huis.
Onze woning en balkon bevinden zich aan de achterkant.
Hieronder het uitzicht vanaf het balkon: naar de straat (links) en richting centrum (rechts).

Tot slot hieronder nog een plaatje van het balcon zélf en een kijkje "om de hoek",
waar onze auto staat. Al vroeg in het zonnetje, droge lucht, we hoeven hier bij
-15 zelfs niet te krabben!

Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys