Kerst in Oberstdorf 2010/2011
Femma en Aloys - van 17 december t/m 1 januari 2011


Terug!

Waar we waren

2010
Vrijdag 17 dec
Zondag 19 dec

Dinsdag 21 dec
Donderdag 23 dec
Zaterdag 25 dec

Maandag 27 dec
Woensdag 29 dec
Vrijdag 31 dec

Radio
Zondag 19 december

Lekker uitgeslapen, ontbijten met alles erop en eraan en dan wat rondrommelen in huis. Femma's laptop wil niet op internet, de mijne wel en ons netbookje, die wordt gebruikt voor radio-doeleinden (elektronisch logboek, metingen etc.) heeft ook internet.
Femma's laptop blijft een probleem.

Zelf ruim ik mijn radiohoekje in, sluit de apparatuur aan om vervolgens op het balkon de antenne op te hangen. Het lukt me om met wat touw de 10 meter lange dipool op te hangen, de dunne open voedingslijn past mooi tussen de Duitse draai-/kiepdeur door naar binnen!
Neem voor meer informatie en foto's etc. een kijkje op mijn speciale radio-pagina.

Het is in de loop van de middag dat we eindelijk vertrekken voor een flinke wandeling, zoals we dat een aantal jaren geleden ook deden: lopend naar het station. Daar de bus nemen naar de Söllereck-piste. Vanaf de piste lopen we dan, door een wit landschap, terug naar Oberstdorf.

Jammer dat we wat laat zijn, de zon heeft zich inmiddels verstopt achter de wolken.

Toch een mooie wandeling. Bij binnenkomst in Oberstdorf vinden we een goede gelegenheid voor koffie met een likeurtje. Daarna, verderop in het centrum rond half zes, een aardig restaurantje waar we gelijk maar aan de warme maaltijd gaan. Is wel makkelijk, dan hoeven we thuis niet meer te koken!

Maandag 20 december

Een slecht begin: Femma heeft een spier in haar rug verrekt en die veroorzaakt nogal wat pijn bij staan en/of lopen. Ze besluit vandaag aan haar studie te besteden, een koffertje vol met boeken is met ons meegereisd.
Ik rommel wat rond, werk wat dingen bij achter de computer (waaronder dit weblog) maar wil vandaag nog wel een paar uurtjes skiën!

Iets na 12.00 uur vertrek ik met de auto naar het Oostenrijkse Kleinwalsertal, pakweg 15km. Bij de Parsenn-piste aangekomen eerst maar eens kijken hoe de prijzen eruit zien. Voor 2 uur betaal je € 15 en drie uur kost € 19. Als je vroeg bent is er een dagkaart voor € 25,50. Ik neem 3 uur, ik kan altijd nog eerder vertrekken. Maar dan hoef ik tenminste niet steeds op mijn horloge te kijken of mijn twee uurtjes al om zijn...

Om 12.40 uur koop ik een kaart en stap in de lift naar boven. Het is, in de week voor kerstmis, nog heel rustig op de piste. Ik heb 'm voor mij alleen, volgens de man achter de kassa!
De eerste afdaling nog een beetje voorzichtig, goed remmen en dan beneden komen met een flinke spierpijn in de kuiten. Die spanning moet er nog even uit, en het is bij de vierde afdaling dat het lekker gaat, écht lekker! En hard, ik moet toch nog eens op zoek naar een helm...

Voor de "kenners", ik neem ook nog even de rode piste genaamd "Hubertus", en dan met de sleeplift weer naar boven. En van daaruit ski ik door naar het zuiden naar Hirschegg, richting Mittelberg. Daar met de lift weer omhoog, zodat ik skiënd weer bij het bergstation van de Parsenn uitkom.
De pauze neem ik bij Seppie (foto), die me hartelijk verwelkomt. Een grote koffie met apfelstrudel en vanillesaus! We praten even bij, en ik moet natuurlijk uitleggen waarom ik vandaag alleen ben.

Aan het eind van de middag, om 15.40 uur, kom ik weer beneden bij de lift (en de auto) aan. Ik kan het niet laten: zou ie het nóg een keer doen, is de 3 uur nu niet om? Nee, ik pak een laatste lift naar boven, zodat ik uiteindelijk om 16.05 uur bij de auto terug ben.

Als ik tegen half vijf Oberstdorf binnenkom, rijd ik even door naar de elektronica winkel bij het station. Voor iets minder dan twee tientjes koop ik een WiFi-stick voor Femma's laptop. Met die stick erin heeft ook zij even later weer draadloos internet!

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys