Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Maandag 22 december

Vandaag gaan we skiën! Niet heel vroeg, kom zeg, het is vakantie...
Dus eerst lekker lang omlummelen en aan het eind van de ochtend vertrekken. Naar de Parsenn-piste, in het Kleinwalsertal (Oostenrijk) natuurlijk. Het is tenslotte maar zo'n 15km.

De parkeerstrook beneden bij de (nieuwe) kabelbaan is al vol, dus we rijden door naar boven. Daar doen we de schoenen aan en de skies onder.
Op de foto is goed te zien hoe dicht aan de piste we daar weten te parkeren. Bijna asociaal, maar het is echt een parkeerplaats! Niet vergeten op de foto's te klikken, voor een grotere versie.


Op deze foto, een paar uur later, gaan we een kop goulashsoep eten. We zitten hier droog onder een grote parasol, want het begon even later behoorlijk te regenen... Jammer, maar we besluiten het skiën voor vandaag voor gezien te houden. Met een puntenkaart is dat gelukkig geen pobleem, morgen weer een dag!

We rijden eerst nog even verder het Kleinwalsertal in, Femma heeft daar een paar leuke winkels gezien. Daarna terug naar Oberstdorf, boodschappen doen voor het avondeten. De grillwagen met gegrilde haantjes staat bij de supermarkt, dus dat wordt kip (of haan). Gebakken aardappels hebben we nog in het vriesvak, groente erbij en we zijn klaar voor vandaag.
's Avonds krijgen we nog bezoek van Femma's broer Eef, die vanaf hun appartement, een kwartiertje lopen van ons verwijderd, even een kop koffie komt halen.
De rest van de avond zitten we achter de laptopjes, van TV-kijken komt niet zoveel...

Dinsdag 23 december

Tegen achten opgestaan, Femma rond 09.00 uur. We willen nog skiën vandaag, maar voor Aloys is er ook nog wel het en en ander te doen aan de Campersite, die waarschijnlijk vandaag wordt omgezet naar het nieuwe cms (content management systeem).
Werk aan de winkel dus!

Tegen de middag gaan we met de skies achterin de auto richting Parsenn. Hetzelfde plekje aan de piste is nog vrij, dus daar parkeren we weer. We doen een paar afdalingen en besluiten dan om een wat grotere tocht te gaan maken naar de dorpen Hirschegg en Mittelberg.

Vanaf de Parsenn nemen we een smalle afdaling richting Hirschegg. Dan komen we uit op het onderste deel van de Heuberg-piste van Hirschegg en even later bij de (nieuwe) lift: vierzits-banken met verwarmde zitting! Wel even raar: je voelt warmte en denkt: "wie heeft hier voor mij op dit plekje gezeten??" Maar dat kan helemaal niet, want die "bank" komt net leeg van boven!

Boven aangekomen skiën we naar de Hueberg-Mulde lift, die ons nóg hoger op de berg brengt. Van hieruit nemen we de "gleitweg nach Mittelberg": een soort bosweg van een paar kilometer lengte die uitkomt op de Zaferna-piste van Mittelberg.

Er zitten een paar moeilijke stukjes tussen: kuilen en bulten, én smal. Ik maak een fout en val. Niet erg, maar ik baal er wel van: vallen deed ik de laatste jaren niet meer. Even later val ik nóg eens, en daardoor ga ik wat krampachtiger skiën. Dan komen we in Mittelberg op het korte, zwarte stukje. Tja, daar val ik dan natuurlijk nog een keer, en glijd een leuk stuk door, de helling af...

Met de lift naar boven, naar het restaurant voor een kop goulashsoep. Zowel het dalstation, het bergstation als het restaurant zie je op deze pagina met 3 webcams. We gaan lekker buiten zitten, het is nu heel helder al is het wel bewolkt.
De foto rechts is van vorig jaar en niet aanklikbaar.

Van hieruit skiën we terug (zonder te vallen) en komen we tegen 16.00 uur weer bij de auto aan. Rond half vijf zijn we "thuis". Ik ben bekaf, Femma gaat nog even naar de supermarkt voor wat boodschappen. We maken zelf eten, en kijken op de bank naar enkele crimi's, die we van huis op DVD hadden meegenomen.

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys